MICHELIN onthulde recent de derde editie van haar jaarlijkse MICHELIN Gids Dubai tijdens een prestigieuze ceremonie in het onlangs geopende One&Only One Za’abeel. Een van de hoogtepunten was de erkenning van Row on 45 dat als vierde restaurant in Dubai twee MICHELIN-sterren ontving.
Veelzijdig culinair aanbod De prestigieuze MICHELIN Gids Dubai omvat dit jaar in totaal 106 restaurants, wat neerkomt op een stijging van 53,6 procent sinds de eerste editie in 2022, waarin 69 restaurants werden vermeld. Beoordeeld door de beroemde anonieme inspecteurs van MICHELIN, is de toename van het aantal restaurants in de editie van dit jaar, ook in vergelijking met de 90 in 2023, een bewijs van de groeiende en steeds diverser wordende gastronomiescene van Dubai. MICHELIN Guide Dubai 2024 Nieuwkomers in de selectie Uitzonderlijke ervaring Issam Kazim, CEO van Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM), zei: “We vieren met trots de derde editie van de MICHELIN Gids Dubai, waarin we terugblikken op onze reis sinds de eerste editie in 2022, tot het vieren van de uitgebreide lijst van selecties dit jaar. We willen alle erkende restaurants feliciteren, evenals de restaurateurs, chefs en ander talent dat betrokken is bij hun behaalde successen. De culinaire scene van Dubai blijft een belangrijke pijler van het bredere aanbod dat de stad tot een van de beste steden maakt om te bezoeken, wonen en werken. Het gevarieerde gastronomische aanbod komt tegemoet aan alle smaken en budgetten van zowel onze bezoekers als onze bewoners.’’ Gwendal Poullennec, International Director van MICHELIN Guides, zei: “Dubai wordt nu echt erkend als een internationale gastronomische bestemming en de indrukwekkende ontwikkeling gaat jaar na jaar door. De stad is niet alleen in trek bij internationale reizigers of lokale fijnproevers, maar ook bij getalenteerde chef-koks en restauranthouders van overal ter wereld die worden aangetrokken door de levendige eetscene en graag hun eigen stempel op de stad willen drukken. Met zoveel verschillende restaurantstijlen en keukensoorten is er echt voor elk wat wils.” |